Начало / Свят / От утре нов роман на Ю Несбьо ще бъде в книжарниците

От утре нов роман на Ю Несбьо ще бъде в книжарниците

От утре на американския книжен пазар ще бъде новият роман на Ю Несбьо, съобщи „USA Today”. Книгата е озаглавена „The Son”. Авторът на бестселър мистериите за Хари Хуле този път представя самостоятелен роман, в който млад мъж, пристрастен към хероина, ще се опита да разплете гигантска корупционна схема в Осло. Творбата ще бъде публикувана от „Knopf” и ще бъде 416 страници.

Сони Лофтхус е харизматичен и самодоволен млад мъж. Той е прекарал цяла дузина години в затвора – почти половината си живот. Другите затворници не се интересуват от неговата пристрастеност към хероина, как той си набавя наркотика зад решетките и че лежи за престъпленията на други. Единственото, което ги вълнува, са неговите тайнствени способности.

Сони се оказва в центъра на корупционна схема, с участието на затворническия персонал, полицията, адвокати и един отчаян свещеник – всички те го искат постоянно друсан и в затвора. Разчитат, че докато той получава хероин, ще играе ролята на престъпник. Веднъж щом достига до тайна, засягаща неговия баща, Сони успява да избяга и тръгва на лов за тези, отговорни за престъпленията срещу него.

Свързани заглавия
Ю Несбьо ще напише своя интерпретация на „Макбет“ от Уилям Шекспир

Детска книга от Ю Несбьо излиза на български

Ю Несбьо препоръчва книги за тийнейджъри
Ю Несбьо: Убийствата на Брейвик ще променят писането на криминални книги
„Лос Анджелис таймс” насърчи дебюта в зряла възраст

Книги от Ю Несбьо тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …