Начало / България / „Шепа лъскави череши“ на Мария Донева с премиера на „Нощ на музея“ в Русе

„Шепа лъскави череши“ на Мария Донева с премиера на „Нощ на музея“ в Русе

Поетичната книга „Шепа лъскави череши“ на Мария Донева ще бъде представена в книжарницата на „Хеликон“ в Русе на 17 май, събота, от 18 ч. Премиерата е част от програмата „Единадесета нощ в музея“. В кампанията се представят книги, прожектират се филми,  организират се образователни игри на открито, пърформанси и концерти.

„Винаги съм смятала, че ако трябва да говоря за Мария, всички думи на света няма да ми стигнат, за да опиша колко прекрасна е тя. Да срещнеш Мария, означава да се влюбиш. А ето това вече не е никак трудно да си го представиш! Защото тя е нежна като Перце от дим, пълна е с вълшебства като Магазин за обли камъчета и е сладка и вкусна като Шепа лъскави череши. Не вярвате ли? Заповядайте в новата й книга! В нея ще срещнете един копнеж огромен, свят, щастлив и сериозен, капка нежност, тъгата горчива. В нейния свят следобедът е сънлив и прашен, люляците са с ръце зелени, мъглите са лилави, а незабравките – сини. Там вятърът е нежна дума, тревата иска да расте, а пръстта се рони като хляб. Само там ще разберете, че единственият дом е тялото, а в една градина надежди детството няма да свърши скоро. Коя е Мария? Мария е най-верният географ на сърцето. Оставете се в ръцете й! Тя ще ви почете, ще ви разходи из сезоните на любовта и неусетно ще ви влюби в себе си. Завинаги“,  споделя Ваня Хинкова, управител на „Хеликон-Русе“

„Нощ на музея“ ще се проведе за единадесети път в Русе на 17 май от 16 ч до полунощ. Всички събития са със свободен вход. Инициативата се осъществява по проект „Музеон – храмът на музите“ на сдружение „Приятели на музея – Русе“, с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.

„Шепа лъскави череши“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …