Начало / България / Холандската принцеса идва в България за премиерата на новата й книга

Холандската принцеса идва в България за премиерата на новата й книга

Нова книжка от поредицата за деца „Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на кралство Нидерландия – Лаурентин ван Оранйе, ще бъде издадена до дни у нас. Това обявиха организаторите на  кампанията „Книги за смет”.

Така всички малчугани и техните родители, които се включат в зелената инициатива в София, Варна и Бургас, ще могат да получат неиздавано до момента копие с последните приключения на Мистър Фини. В издаването участват фондация „The Missing Chapter“, основана от принцеса Лаурентин ван Оранйе, която цели да насърчи детския начин – извор на вдъхновение и нови идеи по основни обществени въпроси, както и фондация „Credo Bonum“ и издателство „Сиела“.

Написана лично от принцесата, третата част разказва за Мистър Фини и приятелчето му Катеричко, които събират жълъди и се учат да споделят храната си, да се отнасят по-добре един с друг и да мислят за Земята. Книжката се издава и със съдействието на фондация „The Reading & Writing“, която работи за предотвратяване и намаляване на неграмотността сред деца и възрастни в международен план.

Принцеса Лаурентин ван Оранйе, специален пратеник на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието, пристига в България на 12 май по повод издаването на книгата й и като специален гост на Националната библиотечна седмица. Нейната първа книга „Мистър Фини и светът надолу с главата” беше публикувана на български език през 2011 г.

„Мистър Фини и светът надолу с главата“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …