Начало / Свят / Нова биография на Майкъл Джордан излиза до дни в САЩ

Нова биография на Майкъл Джордан излиза до дни в САЩ

Животът на най-великия баскетболист на всички времена Майкъл Джордан отново ще бъде разкрит в книга. До дни на американския книжен пазар се очаква излизането на „Michael Jordan: The Life“ от популярния журналист Роланд Лейзенби.

В изданието авторът разкрива историята зад превръщането на Въздушния в икона. Включена е и интересната история по създаването на марката „Air Jordan“ – договорът с „Nike“  и маркетингови трикове, които допълват имиджа на Джордан. Не са подминати и семейните проблеми на Джордан, както и истината за страстта му към комара.

Лейзенби е един от историографите на легендарния треньор Фил Джексън, с името на когото се свързва и възходът на Майкъл Джордан и създаването на така наречения триъгълник в нападение в баскетбола. Авторът остана близо до баскетболиста и след фиаското му във „Вашингтон Уизардс“ и начело на „Шарлът“.

Това няма да е единствената баскетболна биография, която се очаква на пазара в САЩ, твърди списание „Слем“. Очаква се и любопитната изповед на ексцентричната звезда на женския баскетбол Британи Гринер: „In my skin“.

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …