Начало / България / „Абсурдни времена 2“ с премиера в „Хеликон-България”

„Абсурдни времена 2“ с премиера в „Хеликон-България”

„Абсурдни времена 2“  – продължението на „Абсурдни времена” на поетичния дует Маргарита Петкова и Добромир Банев, излиза от печат на 29 април. На следващия ден (30 април) в столичната книжарница „Хеликон-България” от 18 ч ще се състои и премиерата на книгата.

„Знаехме, че ученици в осми клас носят „Абсурдни времена“ и я четат в час по литература. Затова в „Абсурдни времена 2“ двамата поети бяха омекотили онези редове, които допускаха погрешно тълкуване. Иначе казано, и тя вече можеше да се внася в час по литература в осми клас. Бяха отстранени също всички излишни вметки между стихотворенията. Останалото бе обичайното доизпипване на текста, изписването на имената, на няколко цитата на френски език, няколко многоточия, няколко запетаи.
Сигурно на тези, които са си купили или ще си купят някоя от двете книги, или и двете, ще им бъде приятно да знаят, че лакът върху точките на кориците е положен ръчно. Затова всяка точка има някаква дребна, почти незабележима разлика с останалите и всеки притежава свой неповторим екземпляр, какъвто никой друг няма”, споделя издателят Лъчезар Минчев.

„Абсурдни времена”  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …