Начало / Любопитно / „Шифърът на Камелот“ от Сам Крайстър (анотация)

„Шифърът на Камелот“ от Сам Крайстър (анотация)

„Шифърът на Камелот“  е нов провокативен исторически трилър от автора на бестселъра „Тайната на Торинската плащаница“.
В него световният бестселър автор Сам Крайстър събира в едно вечните исторически митове и съвременните религиозни конфликти, свързва древни предсказания с актуални терористични практики и задава въпроси, които преобръщат представите за крал Артур.
„Представете си, че Исус Христос е на Земята, но не иска да се разкрива. Представете си история, която е написана специално за да прикрие съществуването му. Ще решите ли, че е ваш дълг да го изобличите? И ако го направите, смятате ли, че подобно разкритие ще ви изложи на риск?“ – пита един от героите в романа. Рискът при „Шифърът на Камелот“ е един – да не можете да я оставите до края.

Сам Крайстър е носител на многобройни телевизионни награди за документални филми, посветени на научни открития, серийни убийства и отвличания. Работи едновременно като режисьор, продуцент, водещ, репортер и – най-голямата му страст – писател. В романите му се смесват равни дози размах на действието, усет към детайла и историческа мистика, за да се получи първокачествен трилър коктейл.

До този момент на български език са издадени три романа на Сам Крайстър: „Завещанието Стоунхендж“, „Тайната на Торинската плащаница“ и „Шифърът на Камелот“. Съвсем скоро предстои и излизането на четвъртото негово заглавие  – „Пророчеството Венеция“.

Свързани заглавия
Писателят Сам Крайстър: Най-древният храм на слънцето се намира в България

„Шифърът на Камелот“ тук

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …