Начало / България / „PVC“ на Мартин Младенов с представяне в София

„PVC“ на Мартин Младенов с представяне в София

„PVC“ на живещия в Чехия Мартин Младенов ще бъде представена на 24 април, четвъртък, в столичната книжарница „Хеликон-България“ от 18 ч. Книгата е издание на „Агата-А“.

Младенов започва да пише  „PVC“ на чешки през 2011 г., но я завършва на български език.

„Политически абсурд, „кибер-пънк”, написан с много въображение и хумор. Забавлявайте се и запомнете: „Всяка прилика с действителността е случайна”, се казва в анотацията на книгата.

Мартин Младенов (1971) е роден в София. Завършва Висшето химико-технологическо училище в Прага. Като инженер-химик участва в реализацията на множество проекти в Чехия (а и в България). Разностранните му интереси го отвеждат до списание „Хлава“, в което е фотограф, илюстратор, а впоследствие и главен редактор. От 2010 г. е съсобственик на галерия ГАЯ в София. През 2003 и 2004 г. участва в няколко общи фотографски изложби в Чехия, а сред самостоятелните му изложби се открояват „Фотографии“ (2004, Прага), „Музика и зеленчуци“ (2005, Прага, 2006, София), „Куклички — фотографии“ (2008, София, съвместно с Таня Замфирова). През 2007 г. прави филма „София видеогайд“ (Бидонфилм/Паралакс), на който е сценарист, оператор и копродуцент. Сред литературните му изяви са стихосбирките „Сума Xi“ (2003) и „Прозаични тривиалности“ (2005) (на чешки език) и преводите от чешки на български на пиесите на Вацлав Хавел „Грешка“ (публикувана в Литературен вестник, 2012) и „Оттегляне“ (2009, официална премиера за България в Русенския театър).

„PVC“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …