Начало / България / Скрит зад псевдоним британски автор на бестселъри разкри пред lira.bg кой е

Скрит зад псевдоним британски автор на бестселъри разкри пред lira.bg кой е

Кристофър Голт – автор на „Играта на Макбет“ („Biblical“), разкри първо за читателите на Lira.bg истинската си самоличност. Това е превежданият вече на български език Крейг Ръсел, известен с романа и киносценария „Братът Грим“, както и с „Мръсният Хамбург“. Самият автор изрично даде разрешение да се разкрие самоличността му от Lira.bg.

„Играта на Макбет“ е вече на българския книжен пазар с клеймото на издателство „Ера“. Романът на Кристофър Голт/Крейг Ръсел ще се разпространява на английски в „Амазон“ от 1 май.

Вчера Ема Джеймисън от агенцията „David Higham Associates“ отговори така на журналистически въпрос, зададен от Lira.bg:

„Много ви благодаря за интереса към този автор и заглавие! Ние смятаме да запазим в тайна самоличността на автора в близко бъдеще. Авторът е носител на награди криминален писател, превеждан на 24 езика в цял свят. „Играта на Макбет“ е достатъчно различна от предишните му творби и агенцията и издателите решиха да публикуват това заглавие под псевдоним, вместо с истинското име на писателя, за да може книгата да бъде оценена според собствените си стойности“.

„Играта на Макбет“ ще излезе също в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Бразилия, Турция и Испания, като всяка седмица правата се купуват от издателства и от други страни.

Ръсел/Голт даде ексклузивно интервю за lira.bg, което можете да прочете в секцията „Интервю“.

 „Играта на Макбет“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …