Начало / България / „Градски кът за четене“ в София

„Градски кът за четене“ в София

Асоциация „Българска книга“ организира „Градски кът за четене“ на 12-ти и 13-ти април, в Борисовата градина, където някои от най-обичаните български писатели ще прочетат пред децата откъси от своите любими детски книжки.

Инициативата е част от „Походът на книгите“. В първия ден от програмата писателите Калин Терзийски, Петя Кокудева и Теодора Димова ще четат своите любими детски книжки заедно с присъстващите деца. В следобеда илюстраторът на детски книги Ралица Мануилова, вдъхнала живот на героите от поредицата „Борковите патила”, ще напътства децата в специална арт-работилница с награди. В неделя, 13 април, детски книжки ще четат писателите Ангел Игов, Васил Георгиев, Георги Господинов, Зорница Христова, Стефан Иванов, а програмата ни ще завърши с игри и „Забавления за деца с въображение”, организирани от издателство „Клевър Бук”.

Заповядайте в нашата литературна шатра, където ще ви очакваме сред приказните интериори, създадени от студентите по интериорен дизайн в Нов български университет – Габриела Чеглайска, Габриела Стайкова и Катерина Стойчева, от еко-материали – дървени плоскости и кашони, любезно предоставени от Дуропак Тракия.

Асоциацията кани всички да се включат и в благородната акция „Книги за споделяне” на студентите от департамент „Масови комуникации” на НБУ, които ще приемат и даряват детски книжки.

Дата и час на провеждане: 12-13 април (събота и неделя), от 11.00 до 17.00 ч. Място на провеждане: Борисовата градина, между езерото Ариана и площадката с пързалка „Слончето“.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …