Начало / Свят / Габриел Гарсия Маркес излезе от болница

Габриел Гарсия Маркес излезе от болница

Големият писател Габриел Гарсия Маркес беше изписан от болница в Мексико, съобщи „Гардиън“. Въпреки това, според официални лица, състоянието му продължава да е „деликатно“. Маркес беше хоспитализиран през миналата седмица заради инфекции на белия дроб и уринарния тракт. Неговото възстановяване ще продължи в дома му.

Макар състоянието на автора да е все още „деликатно“ заради неговата напреднала възраст, както го определя говорител на медицинския институт „National Medical Sciences and Nutrition Institute“, близки на писателя уверяват, че здравето му е стабилно.

Авторът на „Сто години самота“  беше откаран до дома си, където ескортиращите го полицаи и лекари забраниха да се правят снимки на писателs. Любопитно е да се спомене, че докато репортери стояли пред болницата, в която лежал, Маркес им изпратил съобщение чрез своята асистентка:

„Луди ли сте? Какво правите толкова време отвън? Обратно на работа!“.

Маркес е един от най-уважаваните писатели, носител е на Нобелова награда за литература. Последният му роман „Memoirs of My Melancholy Whores“ излезе през 2004 г. Той ще бъде публикуван на английски език догодина.

Свързани заглавия
Синът на Маркес: Баща ми е добре

Габриел Гарсия Маркес е приет по спешност в болница

Книги от Маркес тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …