Начало / Свят / Утре се открива Панаирът на книгата в Лондон

Утре се открива Панаирът на книгата в Лондон

Утре, 8 април, се открива Панаирът на книгата в Лондон. Той е едно от най-големите събития, свързани с литературата и книгоразпространението в световен мащаб. Тази година е 43-то издание на панаира.

Ще се отпразнува важността на книгата и написаната дума, отбелязват организаторите. Тяхната амбиция е да превърнат панаирните дни в своеобразен празник на всеки, който се занимава с четене или писане, било то върху хартия или на компютър. Ще бъдат организирани семинари с различни писатели. Тазгодишните автори на фокус са майстора на фентъзи жанра Тери Пратчет, Малори Блекман  – детски лауреат в Обединеното кралство и Сун-ми Хуанг – една от най-актуалните и популярни южнокорейски писателки.

Ще бъдат представени нови заглавия. Също така ще се отбележи ролята на художниците, илюстраторите и дизайнерите на книги. Панаирът иска да привлече повече внимание към тези често подценявани професии в издателския бизнес. Също така основни теми ще бъдат вечно актуалните въпроси за авторски права и новите технологии и тяхната роля в тази сфера.

Тази година на Панаира на книгата в Лондон ще бъде обърнато повече внимание на корейския книжен пазар, който е един от най-бързо развиващите се в света. Очаква се да бъдат направени важни сделки, които да подобрят взаимоотношенията между британските и световни книжари с техните корейски колеги.

Свързани заглавия
„Антихтонът на Данте” на Людмила Филипова с премиера на Лондонския панаир на книгата

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …