Начало / България / В Казанлък започна „Маратон на четенето“

В Казанлък започна „Маратон на четенето“

„Маратон на четенето“ през целия месец април ще има в Казанлък, обяви сайтът rozovatadolina.com. Инициативата е на Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра”.

До 29-ти април в Града на розите ще се провеждат Празници на детската книга и изкуства за деца, които включват  популяризиране на детско литературно творчество на първокласници от основните училища на общината,  „Деца четат на деца”-  четене на приказки и откъси от любими книги, Празник на буквите „Вече съм грамотен” и т.н. Предвидени са и тематични събития като годишните от рождението на Лада Галина и Ерих Кестнер, както и изложби с илюстрации на любими за малчуганите произведения. От 7-ми до 11 април ще бъдат проведени лекции по православие с отец Константин пред ученици от пети клас. През целия месец ще текат акциите  „Подари любима книга на любимата библиотека”  и „Библиотеката дарява”. До 23-ти април пък е инициативата  „Осинови книга от Отдел ”Краезнание”.

За желаещите да се докоснат по-отблизо с работата на библиотекаря от 14-ти до 25-ти април се обявяват Дни на отворените врати, по време на които ще се „провеждат“  библиотечни екскурзии. Избрани ще могат да станат библиотекари за един ден. В периода регистрацията на нови читатели ще е безплатна.
Любителите на природата могат да се включат в четене на открито с клуб ”Орлица” от 16-ти до 23-ти април.

Програмата за Международния ден на книгата – 23-ти април, включва традиционния по цял свят Маратон на четенето. Предвидена е и среща с писателите, отличени  по Програма „Финансиране на книги на казанлъшки автори за 2013 година”  Рада Стойнова, Женя Димова, Георги Георгиев, Петър Марчев, Ивайло Диманов, Пепа Петрова, Даниела Стоева-Фурнаджиева, Ганка Стойчева, която ще се състои в галерията на ул. „Искра” № 4.
На 25-ти април ще бъдат наградени победителите в Международен поетичен конкурс „Белоцветните вишни” – 16.00 ч. в ОБ „Искра”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

316040904_607027907862773_6229729608995136183_n

Всички весели причини нещата да се объркат в една книга

Законите на Мърфи до днес са източник на усмивка Едуард Мърфи бил навремето аерокосмически инженер, …