Начало / Свят / Пеле публикува книга за значението на футбола

Пеле публикува книга за значението на футбола

Футболната легенда Пеле публикува нова книга, съобщи worldsoccertalk.com. Творбата е озаглавена „Why Soccer Matters“ и е написана с помощта на журналиста и автор Брайън Уинтър. Тя е издадена от „Celebra Hardcover“ и е 304 страници. Посветена е на значението на футбола и как той свързва хората по света.

Преди Лионел Меси, преди Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм, футболните фенове са се наслаждавали на Пеле. Той е безспорно една от най-важните, ако не и най-важната фигура за футбола. Бразилецът е печелил 3 световни първенства и се смята, че е автор на умопомрачителните 1 283 гола в кариерата си.

Сега, вече на 73 години, Едсон Арантеш до Нашсименто, вече гледа философски на живота и футбола. С тази си книга Пеле показва значението на този спорт за света, как той буди крайни емоции и влияе върху съдбите на хора в цял свят, независимо от тяхната религия, раса, социална класа. Легендарният бразилец разказва за уроците, които е научил по време на дългата си кариера и последвалите години, през които той е посланик на различни благотворителни организации, опитвайки се да използва своето име, за да прави добро.

Това лято неговата родина ще приеме Световното първенство – това ще бъде едно от най-важните събития в съвременната история на Бразилия. Пеле е на мнение, че трябва да се използва възможността, за да се предизвика положителна промяна не само в страната, но и в цял свят.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …