Начало / Свят / Джулиан Асанж публикува нова книга през септември

Джулиан Асанж публикува нова книга през септември

Джулиан Асанж, скандалният основател на мрежата за изтичане на информация „WikiLeaks“, ще публикува нова книга през септември тази година, съобщи mediabistro.com. Той се е договорил с издателството „OR Books“ за публикуването на „When Google Met WikiLeaks“. Творбата ще се базира на разговор от юни 2011 г. между Асанж и Ерик Шмид – изпълнителен директор на „Гугъл“.

Книгата ще съдържа редактиран препис на дискусията между двамата. Откроява се революционна идея на Асанж, който предлага да се промени самата структура на именуване в интернет. Той посочва начин, по който информацията в интернет да се разпространява дори още по-бързо и да бъде още по-трудна за проследяване и регулиране.

По последни данни Джулиан Асанж продължава да се намира в посолството на Еквадор в Лондон. Той получи политическо убежище от страната. Асанж се крие, за да не бъде ескадриран в Швеция, където трябва да бъде разследван за сексуални престъпления, както и за да не бъде изпратен в САЩ, където пък е разследван за изтичане на информация във връзка с американски дипломати. Той се намира в посолството от 2012 г.

Свързани заглавия
Джулиан Асанж публикува книга за „свободата и бъдещето на интернет”
Излязоха мемоарите на Джулиан Асанж

Джулиан Асанж: Интернет е най-опасният посредник на тоталитаризма

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …