Начало / Свят / Майкъл „Флий“ Балзари от „Ред хот чили пепърс“ пише мемоари

Майкъл „Флий“ Балзари от „Ред хот чили пепърс“ пише мемоари

Басистът на знаменитата американска рок банда „Ред хот чили пепърс“ Майкъл „Флий“ Балзари пише мемоарна книга, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ИТАР-ТАСС. Новината е разпространена от нюйоркското издателство „Гранд сентръл паблишинг“, което е подразделение на „Ашет бук груп“.

Музикант възнамерява да разкаже на читателите за своя „наситен и динамичен живот“. Издателството обаче не съобщава какво ще е заглавието на мемоарите и кога се очаква да бъдат пуснати в продажба.

 „В книгата ще бъде разказано за младите, бунтарските години на басиста в Лос Анджелис, където той се запознава с Антъни Кийдис и с още двама съученици основават легендарната група, за дрогирането и, разбира се, за дългия творчески път на „Ред хот чили пепърс““, се казва в комюникето на издателството.

Групата е основана през 1983 г. в Калифорния. Има на сметката си седем престижни музикални награди „Грами“. Албумите й са обиколили света в повече от 80 милиона екземпляра. През 2012 г. тя влезе в Залата на славата на рокендрола.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …