На фокус
Начало / Любопитно / „Да убиеш Исус” от Бил О’Райли и Мартин Дъгард (анотация)

„Да убиеш Исус” от Бил О’Райли и Мартин Дъгард (анотация)

Някои  ще възхвалят тази книга, други ще я „разпънат на кръст”. Но никой, който я прочете, няма да остане безразличен. Всеки ще научи нещо ново. В този документален роман има много познание. За жестокостта и покварата на Римската империя. За нравите и бита на хората, живели преди две хилядолетия. За силата на религиите и за безбожието на силните. И, разбира се, за него – Исус от Назарет, човека и Сина Божий.

Бил О’Райли и Мартин Дъгард нямат претенции за  откривателство, макар че подробните описания на исторически личности и събития носят много богата информация. Безспорно достойнство на книгата е умението на двамата автори да изградят увлекателен разказ, обединил историографския поглед и библейската интерпретация на живота и мъченическата смърт на Исус Христос.

След  бестселърите „Да убиеш Линкълн” (2011) и „Да убиеш Кенеди” (2012) най-новият  роман на Бил О’Райли и Мартин Дъгард се превръща в поредното им успешно начинание.

С излизането си през септември 2013 г. „Да убиеш Исус” предизвиква сензация и продължава да е сред най-успешните и най-коментираните заглавия на американския книжен пазар. Правата за книгата са продадени в много страни. Едно от първите преводни издания е българското, което КНИГОПИС публикува точно половин година след премиерата на бестселъра в САЩ.

Бил О’Райли е един от най-влиятелните американски телевизионни журналисти. Вече единайсет години предаването „Факторът О’Райли“ по канал FOX News е политическото шоу с най-висок рейтинг в САЩ. Предаването му е ненадмината комбинация от новини, анализи и разследващи репортажи.
Роден в Ню Йорк, Бил О’Райли израства в Лонг Айлънд. През 1971 година получава бакалавърска степен по история, а през 1973 година – магистърска степен по журналистика от Бостънския университет, а по-късно и втора магистърска степен по публична администрация от колежа „Джон Кенеди” в Харвард .
Телевизионната кариера на Бил О’Райли е в CBS, ABC News и FOX News. Получава много журналистически награди, включително и три награди ЕМИ.
Бил О’Райли е автор на 15 книги, всяка от които постига голям пазарен успех. „Да убиеш Линкълн” слага началото на авторския му тандем с Мартин Дъгард. Издадена през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс” за повече от 12 месеца. Следващият съвместен проект с Мартин Дъгард е книгата „Да убиеш Кенеди”, която също предизвиква огромен интерес. „Да убиеш Исус” постига сензационен успех и остава високо в бестселъровите класации.

Мартин Дъгард е изключително интересна и динамична личност. Автор е на единайсет успешни книги, пет от които пише в съавторство. Негова страст са историята, рисковите преживявания и бягането на дълги разстояния.
Работи с Джеймс Патерсън, един от най-продаваните автори в света, при написването на книгата „Убийството на Тут”. Този проект отвежда Мартин Дъгард в Египет, за да разбули тайните около смъртта на Тутанкамон. Мартин Дъгард задълбочено изследва личности и събития в книгите си „Последното пътуване на Колумб” и „Епичните преживелици на Стенли и Ливингстън”. За книгата си „Възходът и падението на капитан Джеймс Кук” плува във водите на тигровите акули край Хавайските острови, за да пресъздаде обстоятелствата при смъртта на легендарния мореплавател.
Трилогията „Да оцелееш в най-трудното състезание в света”, „В преследване на Ланс” и „Да бъдеш бегач” е вдъхновена от интереса му към екстремни спортни състезания.
Мартин Дъгард е автор на многобройни статии в специализирани списания. Има и многобройни изяви като лектор.

„Да убиеш Исус”  тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Калия

За кризите на идентичността

Калия Димитрова, Хеликон Пловдив Център „Проблемът Спиноза“ е роман, който проследява законите на човешката природа …