Начало / България / С „Булото” на Мартин Маринов стартира ново издателство

С „Булото” на Мартин Маринов стартира ново издателство

С преработено издание на романа „Булото” на Мартин Маринов стартира новосъздаденото издателство „Deja Book”. То ще акцентира както на българска, така и на преводна художествена литература. Зад „Deja Book”стоят Христо Блажев и Благой Иванов – известни с работата си в „Изток-Запад”.

„Булото” e история, в която се преплитат вечни теми – за изгубената идентичност, за прераждането като символ, за откъсването от корените и търсенето на правилната посока. Освен това чрез написаното авторът Мартин Маринов повдига особено любопитни въпроси: може ли, ако смениш вярата си, да промениш самия себе си? Кое всъщност е по-силно – вярата или любовта? Какъв е резултатът, когато се сблъскат две култури, две религии, две различни божества? „Булото” разкрива блестящо съдбите на своите герои и на финала ни оставя едновременно вдъхновени, съкрушени и провокирани от прочетеното.

Самият Маринов е име, което отдавна се свърза с белетристиката, лириката и журналистиката. Написал е няколко книги, включително и сборници с разкази, а романът „Булото“ е отличен с наградата „Перото на Йовков“ – литературен приз, учреден и връчен от Боян Попов, внук на големия роден класик. Въпреки този успех обаче, романът е издаден през 2003 г. в ограничен тираж и не получава сериозно разпространение – така не достига до книжарниците, съответно и до широката читателска публика.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …