На фокус
Начало / България / „Холистични здравни тайни за жени” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Холистични здравни тайни за жени” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Холистични здравни тайни за жени” на д-р Марк Аткинсън ще има премиера на 1 април, вторник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”. Изданието на „Сребърно звънче” ще бъде представено от Димитър Пашкулев и Димитрина Спасова.

„Холистични здравни тайни за жени” е от книгите, които четет и препрочитат, защото помагат и обучават в нелекото, но прекрасно съществуване на жени, майки, приятелки, партньори. Да се запази нежността и топлината си в свят, изпълнен с предизвикателства и изпитания, е изкуство. Трудно е, а понякога и невъзможно, да се открие правилното решение за здравето, духа и душата. Дали да се мина по отъпканата пътека на лекарствата или тук се премине към  духовно лечение. И тук на помощ идват съветите на д-р Марк Аткинсън, който разбира жената и нейните нужди. Подходът му е интегративен и комбинира традиционната и неконвенционалната медицина, за да предложи решения за най-важните проблеми на здравето и благополучието на съвременната жена.

Д-р Марк Аткинсън, бакалавър по медицина и хирургия, е един от водещите интегративни лекари във Великобритания и признат експерт в свободния от лекарства подход към проблемите на женското здраве, депресията и психо-соматичните заболявания и травми (пост-травматични стресови нарушения – ПТСН). През 1997 г. д-р Аткинсън получава квалификация за лекар от Медицинското училище към болница „Св. Мария“ (сега известно като „Кралски колеж по медицина“) в Лондон. Докато работи към Националната система по здравеопазване,той решава да допълни традиционното си медицинско образование като изследва различни комплементарни (допълващи) и алтернативни подходи към лечението. Обучава се в различни дисциплини като медицина на храненето и медицина ум-тяло.  Сега Аткинсън практикува интегративна медицина като подход към „човека като цяло“. За разлика от западната медицина, която лекува симптомите, като използва лекарства и/или хирургия, интегративната медицина дава на хората индивидуални комбинации, съчетаващи психологическо, хранително, медицинско и комплементарно лечение, които установяват скритите пречки за нашето здраве и благополучие и ни насочват към излекуване и подобряване начина ни на живот.
Той е основател на Британския колеж по интегративна медицина, председател на Британското общество по интегративна медицина, основател на Академията за човешки потенциал и член на Кралския институт за обществено здраве. Автор е и на книгата „Библия ум-тяло“ и е опитен лектор и организатор на конференции.

Д-р Димитър Пашкулев е познато и утвърдено име в областта на фитотерапията, хомеопатията, Шуслеровата и Бахова терапия. В цялостната си медицинска дейност обединява ценното от различните конвенционални и природосъобразни подходи към физическото и душевно здраве. Възгледите му са в унисон с обединяване на основните направления в науката за човека, недогматизираната духовност, екологията, образованието, информатиката, литературата и изкуството. Има издадени над 20 книги в областта на фитотерапията, диетологията и комплексното природолечение.

„Холистични здравни тайни за жени” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …