Начало / България / „Холистични здравни тайни за жени” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Холистични здравни тайни за жени” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Холистични здравни тайни за жени” на д-р Марк Аткинсън ще има премиера на 1 април, вторник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”. Изданието на „Сребърно звънче” ще бъде представено от Димитър Пашкулев и Димитрина Спасова.

„Холистични здравни тайни за жени” е от книгите, които четет и препрочитат, защото помагат и обучават в нелекото, но прекрасно съществуване на жени, майки, приятелки, партньори. Да се запази нежността и топлината си в свят, изпълнен с предизвикателства и изпитания, е изкуство. Трудно е, а понякога и невъзможно, да се открие правилното решение за здравето, духа и душата. Дали да се мина по отъпканата пътека на лекарствата или тук се премине към  духовно лечение. И тук на помощ идват съветите на д-р Марк Аткинсън, който разбира жената и нейните нужди. Подходът му е интегративен и комбинира традиционната и неконвенционалната медицина, за да предложи решения за най-важните проблеми на здравето и благополучието на съвременната жена.

Д-р Марк Аткинсън, бакалавър по медицина и хирургия, е един от водещите интегративни лекари във Великобритания и признат експерт в свободния от лекарства подход към проблемите на женското здраве, депресията и психо-соматичните заболявания и травми (пост-травматични стресови нарушения – ПТСН). През 1997 г. д-р Аткинсън получава квалификация за лекар от Медицинското училище към болница „Св. Мария“ (сега известно като „Кралски колеж по медицина“) в Лондон. Докато работи към Националната система по здравеопазване,той решава да допълни традиционното си медицинско образование като изследва различни комплементарни (допълващи) и алтернативни подходи към лечението. Обучава се в различни дисциплини като медицина на храненето и медицина ум-тяло.  Сега Аткинсън практикува интегративна медицина като подход към „човека като цяло“. За разлика от западната медицина, която лекува симптомите, като използва лекарства и/или хирургия, интегративната медицина дава на хората индивидуални комбинации, съчетаващи психологическо, хранително, медицинско и комплементарно лечение, които установяват скритите пречки за нашето здраве и благополучие и ни насочват към излекуване и подобряване начина ни на живот.
Той е основател на Британския колеж по интегративна медицина, председател на Британското общество по интегративна медицина, основател на Академията за човешки потенциал и член на Кралския институт за обществено здраве. Автор е и на книгата „Библия ум-тяло“ и е опитен лектор и организатор на конференции.

Д-р Димитър Пашкулев е познато и утвърдено име в областта на фитотерапията, хомеопатията, Шуслеровата и Бахова терапия. В цялостната си медицинска дейност обединява ценното от различните конвенционални и природосъобразни подходи към физическото и душевно здраве. Възгледите му са в унисон с обединяване на основните направления в науката за човека, недогматизираната духовност, екологията, образованието, информатиката, литературата и изкуството. Има издадени над 20 книги в областта на фитотерапията, диетологията и комплексното природолечение.

„Холистични здравни тайни за жени” тук

Прочетете още

награда

Ясни са номинациите за Награда „Хеликон“ през 2021 г.

Тази година е специална за Награда “Хеликон“, защото съвпада с нейното 20-то, юбилейно издание Жури …