На фокус
Начало / Свят / Оригинални рисунки за корици от поредицата за Хари Потър отиват на търг

Оригинални рисунки за корици от поредицата за Хари Потър отиват на търг

Оригинални рисунки, правени за кориците на втора и трета част от поредицата за Хари Потър, отиват на търг, съобщи британският „Телеграф”. Британският илюстратор Клиф Райт е създал скиците в края на 90-те години на миналия век. Те са били първоначални варианти за кориците на „Хари Потър и Стаята на тайните” и „Хари Потър и Затворникът от Азкабан”. Творбите ще бъдат изложени на търг от аукционната къща „Nate D. Sanders” в Лос Анджелис на 27 март.

Рисунката за „Хари Потър и Стаята на тайните” изобразява Хари и неговия най-добър приятел, Рон Уизли, в прословутия летящ „Форд” от книгите на Дж. К. Роулинг. Сцената допълва совата Хедуиг. Наддаването за скицата ще започне от 20 000 долара, като се очаква тя да бъде купена за около 30 000.

Другата рисунка е по-малка. Тя показва Хари и Хърмаяни Грейнджър, които яздят хипогрифа Бъкбийк – митично същество, които им помага да завършат мисията си в третия роман. За изображението наддаването ще стартира от 12 500 долара, а крайната цена се очаква да надхвърли 18 000.

И двете произведения са рисувани на ръка от Клиф Райт. Поредицата за Хари Потър ще бъде преиздадена по-късно тази година. Илюстрациите и за 7-те книги ще бъдат дело на илюстратора Джони Дудъл.

Книгите от поредицата за Хари Потър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …