Начало / България / Обявен е ученически конкурс „Защо обичам да се возя в автобус?“

Обявен е ученически конкурс „Защо обичам да се возя в автобус?“

Учениците в Бургас имат възможност да изявят литературните си заложби. Обявен е конкурс за есе с работно заглавие „Защо обичам да се возя в автобус?“, съобщи burgas24.bg. Той е насочен към деца на възраст от 7 до 18 години, като провеждането му има за цел да провокира интереса и творчеството на участниците, припомняйки им цялата пъстрота от забавни случки, срещи с причудливи хора и дори нови запознанства, осъществили се в градския транспорт.

Друга основна цел е да се популяризира сред децата идеята, че използването на обществения транспорт допринася за опазването на околната среда и намаляването на трафика в определени пикови часове на деня, осигурява безопасно и по-бързо придвижване.

Изискванията са литературните творби да не бъдат публикувани или достъпни в Интернет. Всеки участник има право да представи само едно произведение, което да е в електронен вид в текстови файл с разширение *.doc в обем до две страници, или ръкопис в обем до две страници /формат на листа А4/.

Оценяването ще се осъществява от петчленно жури. Резултатите от конкурса ще се оповестяват на Интернет страницата на Община Бургас, а отличените творци ще бъдат своевременно уведомявани. Награждаването ще бъде публично. Отличените литературни творби ще се публикуват в сайта на Община Бургас.
И в двете възрастови групи ще бъдат номинирани най-добрите пет есета. Организаторите ще раздадат предметни награди и грамота за класирането. Награждаването ще се извърши на пресконференция през месец май 2014 г.

Литературните творби да се изпращат на:

e-mail: integrirangradski@abv.bg

или на адрес: гр. Бургас 8000, ул. „Възраждане“ 10, ет. 4, срещу асансьора.

Срокът за изпращане и приемане на творбите е от 20 март до 30 април 2014 г. Всяка творба задължително се придружава от следната информация:

– Трите имена на автора;

– Възраст, клас, училище;

– Телефон, e-mail или адрес за връзка.

Конкурсът се организира в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“, ДБФП № BG161PO001/1.5-01/2010/01, изпълняван от Община Бургас в качеството й на бенефициент по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013г.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …