Начало / Свят / „Уличният котарак Боб” прехвърли 1 милион продадени копия във Великобритания

„Уличният котарак Боб” прехвърли 1 милион продадени копия във Великобритания

Книгата на Джеймс Боуен „Уличният котарак Боб” прехвърли един милион продадени копия в Обединеното кралство, съобщи nydailynews.com. Данните са от издателството „Hodder & Stroughton”, което разпространява книгите на Боуен. Произведението вече 2 години е сред най-продаваните във Великобритания, а авторът привлича много посетители, когато гостува в  книжарници и раздава автографи.

Боуен има няколко книги за котарака Боб, сред които „Уличният котарак Боб”, „Преди да стана Боб” и „Светът в очите на Боб”, които са преведени на български език. Те са с автобиографични елементи. Само допреди няколко години Боуен е наркозависим уличен музикант и бездомник. Животът му обаче се осмисля, когато той среща котка, която кръщава Боб. След публикуването на първата книга, Боуен стъпва на краката си и вече дори се занимава с благотворителна дейност.

„Невероятно е. Когато за първи път видях Боб, не съм си и помислял, че днес ще бъда където съм. Мисля, че отворих очите на хората за неща, които не разбираха както трябва. Никога, никога не съм и предполагал, че ще успея да обърна живота си на 180 градуса и ще бъда гласът на тези, които не са чути”, коментира Джеймс Боуен.

Свързани заглавия
Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен
Известни писатели за любовта си към котките

Джеймс Боуен: Истинските мъже обичат котки

Книгите на Джеймс Боуен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

61431922

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (15 май – 21 май)

Ето нещо любопитно в художествения раздел на тази класация – „Fourth Wing“ от Ребека Ярос. Хареса …