Начало / Свят / „Уличният котарак Боб” прехвърли 1 милион продадени копия във Великобритания

„Уличният котарак Боб” прехвърли 1 милион продадени копия във Великобритания

Книгата на Джеймс Боуен „Уличният котарак Боб” прехвърли един милион продадени копия в Обединеното кралство, съобщи nydailynews.com. Данните са от издателството „Hodder & Stroughton”, което разпространява книгите на Боуен. Произведението вече 2 години е сред най-продаваните във Великобритания, а авторът привлича много посетители, когато гостува в  книжарници и раздава автографи.

Боуен има няколко книги за котарака Боб, сред които „Уличният котарак Боб”, „Преди да стана Боб” и „Светът в очите на Боб”, които са преведени на български език. Те са с автобиографични елементи. Само допреди няколко години Боуен е наркозависим уличен музикант и бездомник. Животът му обаче се осмисля, когато той среща котка, която кръщава Боб. След публикуването на първата книга, Боуен стъпва на краката си и вече дори се занимава с благотворителна дейност.

„Невероятно е. Когато за първи път видях Боб, не съм си и помислял, че днес ще бъда където съм. Мисля, че отворих очите на хората за неща, които не разбираха както трябва. Никога, никога не съм и предполагал, че ще успея да обърна живота си на 180 градуса и ще бъда гласът на тези, които не са чути”, коментира Джеймс Боуен.

Свързани заглавия
Излиза предисторията на котарака Боб, Гари Дженкинс е помагал на Джеймс Боуен
Известни писатели за любовта си към котките

Джеймс Боуен: Истинските мъже обичат котки

Книгите на Джеймс Боуен тук

Прочетете още

freestocks-OfaDD5o8hpk-unsplash

Хубави книги на лятна цена

Чудесни попадения за ваканцията Лятото е в разгара си и предлага пъстра палитра от емоции …