Начало / България / „Да убиеш Исус“ – новият хит на авторите на „Да убиеш Кенеди“, излиза и у нас

„Да убиеш Исус“ – новият хит на авторите на „Да убиеш Кенеди“, излиза и у нас

„Да убиеш Исус“ на Бил О‘Райли и Мартин Дъгард излиза до дни на българския книжен пазар. Книгата стана сензация в САЩ веднага след публикуването й през септември 2013 г., а интересът и коментарите не стихват. Правата за книгата са продадени в много страни. Едно от първите преводни издания е българското, което „Книгопис” публикува точно половин година след американската премиера.  О‘Райли и Дъгард са известни у нас с „Да убиеш Кенеди“.

„Да убиеш Исус“ разкрива много факти не само за живота на Христос, но и за историческата картина около появата на християнството.
В този документален роман, написан достъпно и увлекателно, читателят може да открие интересни факти за жестокостта и покварата на Римската империя, за нравите и бита на хората, живели преди две хилядолетия, за силата на религиите и за безбожието на силните, и, разбира се, за Исус от Назарет.

Бил О’Райли е един от най-влиятелните американски телевизионни журналисти. Вече единайсет години предаването „Факторът О’Райли“ по канал FOX News е политическото шоу с най-висок рейтинг в САЩ. Предаването му е ненадмината комбинация от новини, анализи и разследващи репортажи.
Роден в Ню Йорк, Бил О’Райли израства в Лонг Айлънд. През 1971 година получава бакалавърска степен по история, а през 1973 година – магистърска степен по журналистика от Бостънския университет, а по-късно и втора магистърска степен по публична администрация от колежа „Джон Кенеди” в Харвард .
Телевизионната кариера на Бил О’Райли е в CBS, ABC News и FOX News. Получава много журналистически награди, включително и три награди ЕМИ.
Бил О’Райли е автор на 15 книги, всяка от които постига голям пазарен успех. „Да убиеш Линкълн” слага началото на авторския му тандем с Мартин Дъгард. Издадена през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс” за повече от 12 месеца. Следващият съвместен проект с Мартин Дъгард е книгата „Да убиеш Кенеди”, която също предизвиква огромен интерес. „Да убиеш Исус” постига сензационен успех и остава високо в бестселъровите класации.

Мартин Дъгард е изключително интересна и динамична личност. Автор е на единайсет успешни книги, пет от които пише в съавторство. Негова страст са историята, рисковите преживявания и бягането на дълги разстояния.
Работи с Джеймс Патерсън, един от най-продаваните автори в света, при написването на книгата „Убийството на Тут”. Този проект отвежда Мартин Дъгард в Египет, за да разбули тайните около смъртта на Тутанкамон. Мартин Дъгард задълбочено изследва личности и събития в книгите си „Последното пътуване на Колумб” и „Епичните преживелици на Стенли и Ливингстън”. За книгата си „Възходът и падението на капитан Джеймс Кук” плува във водите на тигровите акули край Хавайските острови, за да пресъздаде обстоятелствата при смъртта на легендарния мореплавател.
Трилогията „Да оцелееш в най-трудното състезание в света”, „В преследване на Ланс” и „Да бъдеш бегач” е вдъхновена от интереса му към екстремни спортни състезания.
Мартин Дъгард е автор на многобройни статии в специализирани списания. Има и многобройни изяви като лектор.

„Да убиеш Кенеди“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …