Начало / България / Светия синод организира национален детски конкурс „Възкресение Христово – 2014“

Светия синод организира национален детски конкурс „Възкресение Христово – 2014“

Патриарх Неофит ще награди най-добрите ученици – художници, поети, белетристи и фотографи, отличили се в националния конкурс „Възкресение Христово – 2014“, съобщиха от Синодалната палата за БГНЕС. Конкурсът се организира за пръв път по решение на Светия синод и с благословението на светейшия, но ще стане традиционен.

В първото му издание могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-и клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха. Разделите са изобразително изкуство, литература (поезия и проза) и фотография. В журитата по раздели освен духовници са и университетски преподаватели, като доц. Татяна Борисова от Софийския университет и доц. Йордан Йорданов от Великотърновския университет.

Награждаването ще е на 27 април – Томина неделя, в храма „Св. София“ в столицата след Светата литургия. Най-добрите творби ще бъдат експонирани в изложба, а отличените стихове и разкази прочетени в храма.

Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 5 април 2014 г., като ще важи датата на пощенското клеймо. Адресът, на който трябва да бъдат изпратени, е: ул. „Оборище“ №4, СОФИЯ, п. код 1000, Свети синод на БПЦ – БП, Културно-просветен отдел за националния конкурс „Възкресение Христово“ – до Пенка Христова. Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби). В десния ъгъл на гърба на творбата трябва да бъде написано четливо заглавието на творбата, трите имена на автора, възраст, група/клас, град/село, област, училище, енорийско училище/клуб, адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител, името на преподавателя/ ръководителя и негов телефон за връзка.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …