Начало / България / Поредицата за Николà на Семпе & Госини излиза адаптирана за най-малките

Поредицата за Николà на Семпе & Госини излиза адаптирана за най-малките

От понеделник, 17 март, на българския книжен пазар излизат две книжки от поредицата „Николà за най-малките“ на легендарните Жан-Жак Семпе и Рьоне Госини – „Смелчага“ и „Снимка на класа“.

Поредицата от четиринадесет заглавия е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч. Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят . От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

В „Смелчага“ Николà ще ни докаже, че няма нищо страшно в нощния мрак, стига да разполагаме с ново джобно фенерче! Малкият смелчак се промъква с него под прозореца на съседката Мари-Едвиж, ала баща му решава, че в градината има крадци…

За „Снимка на класа“ всички са се издокарали с най-красивите си дрехи! Само дето фотографът не може да овладее групичката немирни хлапета и си тръгва обиден. Снимка все пак ще има, при това изненадващо добра!

Книги от Семпе & Госини тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …