На фокус
Начало / България / Поредицата за Николà на Семпе & Госини излиза адаптирана за най-малките

Поредицата за Николà на Семпе & Госини излиза адаптирана за най-малките

От понеделник, 17 март, на българския книжен пазар излизат две книжки от поредицата „Николà за най-малките“ на легендарните Жан-Жак Семпе и Рьоне Госини – „Смелчага“ и „Снимка на класа“.

Поредицата от четиринадесет заглавия е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч. Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят . От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

В „Смелчага“ Николà ще ни докаже, че няма нищо страшно в нощния мрак, стига да разполагаме с ново джобно фенерче! Малкият смелчак се промъква с него под прозореца на съседката Мари-Едвиж, ала баща му решава, че в градината има крадци…

За „Снимка на класа“ всички са се издокарали с най-красивите си дрехи! Само дето фотографът не може да овладее групичката немирни хлапета и си тръгва обиден. Снимка все пак ще има, при това изненадващо добра!

Книги от Семпе & Госини тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …