Начало / България / „Лабиринт“ издаде единствената автобиография на Едит Пиаф

„Лабиринт“ издаде единствената автобиография на Едит Пиаф

За първи път на български език излиза единствената автобиография на легендарната Едит Пиаф. „На бала на късмета” с предговор на Жан Кокто  е публикувана с клеймото на издателство „Лабиринт“. Книгата е 176 страници и до дни ще бъде на книжния пазар.

В мемоарите си родената като Едит Джована Гасион и превърнала се в символ на Франция певица разказва без излишен патос, увлекателно, с усмивка и шеги  за трудния си път от бедняшките улици на Париж между двете световни войни до най-бляскавите световни сцени, за гастролите си отвъд океана, в Швеция и Гърция, за срещите си с Марлене Дитрих, нейна кума, с  Чарли Чаплин, Айзенхауер и английската кралица, за ролите си в театъра и най-вече в пиесите на Кокто, за шумните купони в дома й край Булонския лес и, разбира се, за големите изпепеляващи  любови на своя живот.

От книгата, която е с великолепния предговор на Жан Кокто, излизат на светло малко известни факти не само от живота на великата певица и развитието на френския шансон и театър, но и от една бурна, трескава епоха, наложила отпечатъка си върху развитието на изкуството.

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …