Начало / България / „Лабиринт“ издаде единствената автобиография на Едит Пиаф

„Лабиринт“ издаде единствената автобиография на Едит Пиаф

За първи път на български език излиза единствената автобиография на легендарната Едит Пиаф. „На бала на късмета” с предговор на Жан Кокто  е публикувана с клеймото на издателство „Лабиринт“. Книгата е 176 страници и до дни ще бъде на книжния пазар.

В мемоарите си родената като Едит Джована Гасион и превърнала се в символ на Франция певица разказва без излишен патос, увлекателно, с усмивка и шеги  за трудния си път от бедняшките улици на Париж между двете световни войни до най-бляскавите световни сцени, за гастролите си отвъд океана, в Швеция и Гърция, за срещите си с Марлене Дитрих, нейна кума, с  Чарли Чаплин, Айзенхауер и английската кралица, за ролите си в театъра и най-вече в пиесите на Кокто, за шумните купони в дома й край Булонския лес и, разбира се, за големите изпепеляващи  любови на своя живот.

От книгата, която е с великолепния предговор на Жан Кокто, излизат на светло малко известни факти не само от живота на великата певица и развитието на френския шансон и театър, но и от една бурна, трескава епоха, наложила отпечатъка си върху развитието на изкуството.

 

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …