Начало / България / „Пътуване през спомени“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Пътуване през спомени“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Пътуване  през спомени“ – дебютният роман на студента Делян Маринов, ще има премиера и в София. Тя ще се състои на 19 март, сряда, от 18,30 ч в книжарница „Хеликон-Витоша“ (бул. „Патриарх Евтимий“ 68).

„Всеки, който желае – да заповяда. Ще си говорим за фентъзи, литература и естествено книгоиздаването с неговите премеждия“, написа на фейсбук страницата си Маринов.

Той е имал няколко отказа от издатели и то най-вече заради заглавието, смятайки го за некомерсиално.

„Доста от издателите, с които се срещнах, ми казаха, всъщност, че това е заглавие, което не привлича вниманието и което не продава. Имаше опити да го променя, но аз отказах, защото това е заглавието, което представя най-добре текста в книгата. Фентъзи жанрът е неразбран и недооценен в България, въпреки че има много фенове. Винаги съм искал, когато вляза в една книжарница, купувайки си фентъзи книга, да видя на рафта името на български автор. Убеден съм, че българските автори са много добри и могат да дадат много на литературата. Именно затова исках да напиша фентъзи книга, защото пазарът е залят от книги за политици, за криминални престъпния и др. Затова моята цел беше да пробия и да стигна до книжарниците“, споделя авторът.

„Пътуване през спомени Ч.1 от Истории от Последното измерение“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …