Начало / България / „Пътуване през спомени“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Пътуване през спомени“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Пътуване  през спомени“ – дебютният роман на студента Делян Маринов, ще има премиера и в София. Тя ще се състои на 19 март, сряда, от 18,30 ч в книжарница „Хеликон-Витоша“ (бул. „Патриарх Евтимий“ 68).

„Всеки, който желае – да заповяда. Ще си говорим за фентъзи, литература и естествено книгоиздаването с неговите премеждия“, написа на фейсбук страницата си Маринов.

Той е имал няколко отказа от издатели и то най-вече заради заглавието, смятайки го за некомерсиално.

„Доста от издателите, с които се срещнах, ми казаха, всъщност, че това е заглавие, което не привлича вниманието и което не продава. Имаше опити да го променя, но аз отказах, защото това е заглавието, което представя най-добре текста в книгата. Фентъзи жанрът е неразбран и недооценен в България, въпреки че има много фенове. Винаги съм искал, когато вляза в една книжарница, купувайки си фентъзи книга, да видя на рафта името на български автор. Убеден съм, че българските автори са много добри и могат да дадат много на литературата. Именно затова исках да напиша фентъзи книга, защото пазарът е залят от книги за политици, за криминални престъпния и др. Затова моята цел беше да пробия и да стигна до книжарниците“, споделя авторът.

„Пътуване през спомени Ч.1 от Истории от Последното измерение“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …