Начало / Свят / Оторизирана биография на бившия английски национал Сол Кембъл е на книжния пазар

Оторизирана биография на бившия английски национал Сол Кембъл е на книжния пазар

Оторизирана биография на Сол Кембъл – бивш национал на Англия по футбол, от днес е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. „Sol Campbell – The Authorised Biography” е написана от Саймън Астеър, писател и медиен съветник. Тя е публикувана от издателството „Spellbinding Media” и е 320 страници.

Книгата проследява живота на Кембъл от детските години, прекарани на улиците в Северен Лондон и до най-големите футболни терени по света. Описана е кариерата на централният защитник в „Тотнъм”, „Арсенал” и националния отбор на Англия. В творбата Кембъл отправя обвинения към Футболната асоциация на Англия, като твърди, че цвета на кожата му е била пречката той да не стане капитан на представителния тим на страната. Според футболиста фактът, че е чернокож го е извадил от изградения стереотип, въпреки силните му изяви на терена.

Кембъл засяга и други чувствителни теми. Той говори за парите, какво е съотборниците ти да пускат слухове за твоята сексуалност, а семейството ти да те изостави, когато имаш най-голяма нужда от тях.

Сол Кембъл е бивш английски футболист, роден през 1974 г. Играл е за отбори като „Тотнъм”, „Арсенал” и „Нюкасъл”. Има 73 мача за националния отбор на Англия. Той прекрати кариерата си през 2012 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …