На фокус
Начало / Свят / Оторизирана биография на бившия английски национал Сол Кембъл е на книжния пазар

Оторизирана биография на бившия английски национал Сол Кембъл е на книжния пазар

Оторизирана биография на Сол Кембъл – бивш национал на Англия по футбол, от днес е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. „Sol Campbell – The Authorised Biography” е написана от Саймън Астеър, писател и медиен съветник. Тя е публикувана от издателството „Spellbinding Media” и е 320 страници.

Книгата проследява живота на Кембъл от детските години, прекарани на улиците в Северен Лондон и до най-големите футболни терени по света. Описана е кариерата на централният защитник в „Тотнъм”, „Арсенал” и националния отбор на Англия. В творбата Кембъл отправя обвинения към Футболната асоциация на Англия, като твърди, че цвета на кожата му е била пречката той да не стане капитан на представителния тим на страната. Според футболиста фактът, че е чернокож го е извадил от изградения стереотип, въпреки силните му изяви на терена.

Кембъл засяга и други чувствителни теми. Той говори за парите, какво е съотборниците ти да пускат слухове за твоята сексуалност, а семейството ти да те изостави, когато имаш най-голяма нужда от тях.

Сол Кембъл е бивш английски футболист, роден през 1974 г. Играл е за отбори като „Тотнъм”, „Арсенал” и „Нюкасъл”. Има 73 мача за националния отбор на Англия. Той прекрати кариерата си през 2012 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …