Изтънченото литературно списание „The Paris review” публикува забравена кулинарна рецепта на авторката на „Да убиеш присмехулник” Харпър Лий. Тя е открита в издадената през 1961 г. „Готварска книга на художниците и писателите”.
Ето рецептата:
Първо, хванете прасето. Закарайте го в най-близката кланица. Вземете това, което ви върнат оттам. Махнете дебелата сланина и я изхвърлете. Сгорещете мазнина и изпържете пръжки с:
1 ½ ч. царевично брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
1 ч. мляко
Изсипете сместа в тава и запечете в много силна фурна за 15 минути – докато покафенее.
Свързани заглавия
Рецепта за бургер от Ърнест Хемингуей
„Да убиеш присмехулник” тук