Начало / България / „Човек търси Бог“ на Ерик Уайнър излиза и на български

„Човек търси Бог“ на Ерик Уайнър излиза и на български

В средата на март на българския книжен пазар ще излезе нова книга от Ерик Уайнър. Това е „Човек търси Бог. Моят флирт с божественото”. Издател отново е „Фабер”. Уайнър е известен в България най-вече с „География на блаженството: Един мърморко търси най-щастливите места на света”, за която без преувеличение може да се каже, че се превърна в бестселър бързо след издаването й.

„Човек търси Бог. Моят флирт с божественото” е публикувана през декември 2011 г. в САЩ. Тя е автобиографична – разказва за периода, в който тежък здравословен проблем поваля Уайнър и той влиза в болница, в опит да се пребори за живота си. Тогава една медицинска сестра му задава въпроса: „Намерихте ли вече своя Бог?”. Агностик по убеждение, той започва да разсъждава по този въпрос.

Макар дълго време да е заинтересован от спиритуалното, авторът за първи път започва да мисли за истинско приложение на религиите в неговия живот. Напълно осъзнал своята смъртност, Уайнър започва изследване и анализиране на различни религиозни принципи в опит за личностно разбиране на божественото.

За целта Уайнър обикаля Непал, Турция, Китай и Израел, а се среща и с различни религиозни общности и в Лас Вегас. Книгата прави опит да отговори на въпроси като кои сме, от къде идваме и какво става, когато умираме.

„Човек търси Бог” е приета добре от критиците. Творбата получава комплименти за успешното комбиниране на разсъждения за вярата като цяло и личностното откриване на възвишеното.

Ерик Уайнър е писател и бивш кореспондент на Националното обществено радио на САЩ (NPR), където работи 10 години в централите в Делхи, Йерусалим и Токио. Бил е в над 30 страни и е отразявал от най-различни горещи точки. Завършил е университет в Мериленд. През 2003 г. получава наградата „Рицар на журналистиката”. Става известен с книгата си „География на блаженството”, публикувана през 2008 г. в САЩ.  Живее във Вашингтон със съпругата и дъщеря си. Обича да кара велосипед и да играе тенис.

Свързани заглавия
Ерик Уайнър за книгата си „География на блаженството”

„География на блаженството” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …