Начало / България / „Човек търси Бог“ на Ерик Уайнър излиза и на български

„Човек търси Бог“ на Ерик Уайнър излиза и на български

В средата на март на българския книжен пазар ще излезе нова книга от Ерик Уайнър. Това е „Човек търси Бог. Моят флирт с божественото”. Издател отново е „Фабер”. Уайнър е известен в България най-вече с „География на блаженството: Един мърморко търси най-щастливите места на света”, за която без преувеличение може да се каже, че се превърна в бестселър бързо след издаването й.

„Човек търси Бог. Моят флирт с божественото” е публикувана през декември 2011 г. в САЩ. Тя е автобиографична – разказва за периода, в който тежък здравословен проблем поваля Уайнър и той влиза в болница, в опит да се пребори за живота си. Тогава една медицинска сестра му задава въпроса: „Намерихте ли вече своя Бог?”. Агностик по убеждение, той започва да разсъждава по този въпрос.

Макар дълго време да е заинтересован от спиритуалното, авторът за първи път започва да мисли за истинско приложение на религиите в неговия живот. Напълно осъзнал своята смъртност, Уайнър започва изследване и анализиране на различни религиозни принципи в опит за личностно разбиране на божественото.

За целта Уайнър обикаля Непал, Турция, Китай и Израел, а се среща и с различни религиозни общности и в Лас Вегас. Книгата прави опит да отговори на въпроси като кои сме, от къде идваме и какво става, когато умираме.

„Човек търси Бог” е приета добре от критиците. Творбата получава комплименти за успешното комбиниране на разсъждения за вярата като цяло и личностното откриване на възвишеното.

Ерик Уайнър е писател и бивш кореспондент на Националното обществено радио на САЩ (NPR), където работи 10 години в централите в Делхи, Йерусалим и Токио. Бил е в над 30 страни и е отразявал от най-различни горещи точки. Завършил е университет в Мериленд. През 2003 г. получава наградата „Рицар на журналистиката”. Става известен с книгата си „География на блаженството”, публикувана през 2008 г. в САЩ.  Живее във Вашингтон със съпругата и дъщеря си. Обича да кара велосипед и да играе тенис.

Свързани заглавия
Ерик Уайнър за книгата си „География на блаженството”

„География на блаженството” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …