На фокус
Начало / Свят / Джейн Фонда съветва тийнейджърите в нова книга

Джейн Фонда съветва тийнейджърите в нова книга

Джейн Фонда публикува тийнейджърски гид, съобщи „USA Today”. Произведението е озаглавено „Being a Teen” и е публикувано от „Random House”. То е 288 страници. Актрисата съветва подрастващите на теми като здраве, секс, взаимоотношения с родители и приятели.

В сърцето на книгата е желание за помощ към младите хора. Позовавайки се на опита си, Фонда обяснява как един тийнейджър да създаде пълноценни връзки със своето семейство и приятели. Тя коментира промените в женското и мъжкото тяло, дава съвети за лична хигиена и сексуални взаимоотношения. Авторката предлага стратегии при различни проблеми като тормоз от връстници, нежелана бременност, сексуално насилие, хранителни разстройства и др. Фонда показва и как един млад човек може да бъде едновременно себе си и в същото време да успее в съвременния свят.

Джейн Фонда е американска актриса, родена през 1937 г. Тя е дъщеря на Хенри Фонда, сестра на Питър Фонда и леля на Бриджит Фонда. Изявява се още като писателка, политическа активистка, модел и аеробика и фитнес гуру. Носителка е на 2 награди „Оскар”, за филмите „Клут” и „Пристигане у дома”. Открито изявява позицията си срещу военните действия на САЩ във Виетнам и по-късно в Ирак.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …