Начало / Свят / Утре излиза първият фентъзи роман на Дейвид Балдачи

Утре излиза първият фентъзи роман на Дейвид Балдачи

От утре на англоезичния книжен пазар ще излезе първият роман в жанр фентъзи на Дейвид Балдачи, съобщи „USA Today”. Той е озаглавен „The Finisher” и е публикуван от „Scholastic”. Балдачи вече е доказано име в сферата на трилъра. Той има и книги за деца. Предстои да разберем доколко успешен ще е като автор на фентъзи.

Главна героиня в творбата е 14-годишната Вега Джейн, която живее в градчето Уормууд. Жителите на Уормууд живеят в тежки условия, но няма как да потърсят късмета си другаде, защото около селището има гора, в която има смъртоносни създания, които няма да ги пуснат. Куентин Хърмс, приятел на Джейн, изчезва. Когато започва да дълбае в случая, Вега разбира, че той е не е просто изчезнал, а бяга, за да спаси живота си. Джейн е решена да открие истината за Хърмс и за Уормууд, но колкото по-близо до нея достига, толкова повече рискува да не оцелее.

Вече е сключен договор за филмова адаптация на „The Finisher”.

Дейвид Балдачи е американски автор на бестселъри, роден през 1960 г. Роден и израснал е във Вирджиния, Още първата му книга – „Абсолютна власт” (1996 г.), става абсолютен хит. Романът е филмиран от Клинт Истууд, а в лентата участват самият Истууд, Джийн Хекман и Ед Харис. От тогава насам всяка книга на Балдачи жъне успех. Продадени са над 110 милиона копия от негови творби, преведени на 35 езика.

Книги от Дейвид Балдачи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

017_Paine_Video_Thumbnail

Памфлет на Томас Пейн е най-популярната книга сред американците

Писателят е майстор на корсети по занаят и журналист по професия „Здравият разум“ излиза преди …