На фокус
Начало / Читатели / „Среднощният дворец“ от Карлос Руис Сафон (ревю)

„Среднощният дворец“ от Карлос Руис Сафон (ревю)

Мариета ИВАНОВА

„В местата, където царят тъга и мизерия, с лекота се раждат предания за духове и призраци. Тъмното лице на Калкута е скътало стотици такива легенди, в които уж никой е вярва, но те въпреки това се запазват в паметта на поколенията като единствена историческа хроника.“

Втората книга на Карлос Руис Сафон от серията романи, писани за юноши, за първи път излиза преди 24 години, през 1990 г. Тя потапя читателя в недрата на тайнствената, екзотична и многоцветна Калкута и разказва за съдбите на осем младежи – всяка различна от останалите, но и всички много близки, споени една за друга с непристъпна клетва. Това е история за живота, за смъртта, за надеждите и за страховете. За лудостта и за паметта. За порастването и съзряването. За семейството… Но най-вече, това е история за приятелството в неговата най-чиста форма.

„Среднощният дворец“ е поетична, обсебваща и покоряваща книга, с напрегнато и динамично действие. Но е и меланхолична и магична. С нея спокойно се оставяме в ръцете на един писател, добре познат със завладяващия си разказвачески стил, да ни отведе в страна на духове и пламъци. И без значение дали човек е млад или млад по душа, той ще се наслади на това приключение в мрачния свят на Калкута от 30-те години на XX век.
Там, където сенките на нощта са по-плътни от кръвта…
Там, където мечтите и кошмарите се сблъскват…

„Среднощният дворец“ ТУК

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …