Начало / Свят / Чернови на Джон Ленън отиват на търг през лятото

Чернови на Джон Ленън отиват на търг през лятото

Колекция от повече от 100 рисунки, поеми и разкази на Джон Ленън ще отидат на търг на 4 юни, съобщи „Гардиън”. Аукционната къща „Sotheby’s” очаква за 89-те артефакта, чернови за книгите на Ленън „A Spaniard In The Works” и „In His Own Write”, да бъдат платени над 130 000 долара. Останалите творби ще са на цена между 500 и 70 000 долара.

Колекцията е притежание на Том Машлър, бивш ръководител на издателството „Jonathan Cape”. Машлър е този, който подтиква Ленън да организира артистичните си произведения в завършени книги. Той признава, че да работи с Ленън е било по-различно, от  който и да е друг писател. Машлър е работил с имена като Габриел Гарсия Маркес, Джоузеф Хелър, Салман Рушди и Иън Макюън.

Сред материалите са поеми, които Ленън е пращал на музикалното списание „Mersey Beat” и рисунки върху стъкло. Любопитен е разказ на вокала на „Бийтълс” от 9 страници, който представлява своеобразна пародия на Шерлок Холмс и д-р Уотсън. В творбата главни герои са Шамрок Уомлбс и Докторд Уопър. За разказа се очаква да бъдат платени около 70 000 долара.

Книги за Джон Ленън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

I120731_162422_6563693

Днес утре ли е?

Иван ГОЛЕВ В началото на есента, като тръгна пак на детска градина, внукът ми Крис …