Начало / Свят / Чернови на Джон Ленън отиват на търг през лятото

Чернови на Джон Ленън отиват на търг през лятото

Колекция от повече от 100 рисунки, поеми и разкази на Джон Ленън ще отидат на търг на 4 юни, съобщи „Гардиън”. Аукционната къща „Sotheby’s” очаква за 89-те артефакта, чернови за книгите на Ленън „A Spaniard In The Works” и „In His Own Write”, да бъдат платени над 130 000 долара. Останалите творби ще са на цена между 500 и 70 000 долара.

Колекцията е притежание на Том Машлър, бивш ръководител на издателството „Jonathan Cape”. Машлър е този, който подтиква Ленън да организира артистичните си произведения в завършени книги. Той признава, че да работи с Ленън е било по-различно, от  който и да е друг писател. Машлър е работил с имена като Габриел Гарсия Маркес, Джоузеф Хелър, Салман Рушди и Иън Макюън.

Сред материалите са поеми, които Ленън е пращал на музикалното списание „Mersey Beat” и рисунки върху стъкло. Любопитен е разказ на вокала на „Бийтълс” от 9 страници, който представлява своеобразна пародия на Шерлок Холмс и д-р Уотсън. В творбата главни герои са Шамрок Уомлбс и Докторд Уопър. За разказа се очаква да бъдат платени около 70 000 долара.

Книги за Джон Ленън тук

Прочетете още

217565_b

„Останалото е мълчание“ – свят на хора с помрачен ум

Вяра Недкова, „Хеликон-Пловдив Център“ Ощe с първата страница на психотрилъра „Останалото е мълчание“ навлизаме в свят …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *