Начало / Свят / Две копия от „Моята борба“, подписани от Адолф Хитлер, отиват на търг в САЩ

Две копия от „Моята борба“, подписани от Адолф Хитлер, отиват на търг в САЩ

Две копия от нацисткия манифест на Адолф Хитлер, „Моята борба“, ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис, съобщи ibtimes.co.uk. Книгите са подписани и имат послания от самия Фюрер. Нейт Сандърс от аукционната къща „Sanders Auctions“, заяви, че наддаването ще започне от 20 000 долара.

Изданията са съответно от 1925 и 1926 г. Те са били подаръци за Коледа от Хитлер за Йозеф Бауер, един от първите членове на нацистката партия и един от водачите на бунта „Бирен пуч“ от 1923 г. за сваляне на баварското правителство, заедно с Хитлер и Ерих Лудендорф. Копията са подвързани с червен плат и имат кратко посвещение и подпис на Фюрера.

Хитлер пише „Моята борба“ през 1924 г., докато лежи в затвор точно след въпросния бунт. В произведението той излага своите политически и идеологически убеждения. Той обвинява евреите, комунистите и други общности за краха на Германия. Той дори донякъде споделя плановете си за геноцид. Макар популярността на „Моята борба“ да нараства все повече, западните лидери пренебрегват влиянието й в Германия. Според експерти, ако са били взети мерки, то нямаше да се стигне до световна война и смъртта на десетки милиони.

Известни цитати от „Моята борба“:

„Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и я повтаряш достатъчно често, в нея ще започне да се вярва“.

„Където свършва дипломацията, започва войната“.

„Не е важна истината, а победата“.

„Не виждам защо човек да не бъде жесток колкото природата“.

„Кой казва, че аз не съм под специалната закрила на Бог?“.

„Той пак е тук“ тук


Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …