На фокус
Начало / Свят / Мич Албом помага за реконструиране на училищни библиотеки във Филипините

Мич Албом помага за реконструиране на училищни библиотеки във Филипините

Авторът на бестселъри Мич Албом ще помогне за реконструирането на училищни библиотеки във Филипините, съобщи „USA Today“. Албом започна инициатива за събиране на средства за поправянето на 10 библиотеки в град Талкобан, разрушeни от тайфун през ноември миналата година. Писателят стартира проекта „Donated Reading for Youth of the Philippines project“ за събиране на 160 000 долара, като направи дарение от 10 000.

Други популярни писатели също ще помогнат. Дж. К. Роулинг, Стивън Кинг, Сюзан Колинс, Джеймс Патерсън и др. ще дарят копия от свои книги за библиотеките. Албом твърди, че иска по този начин да се отблагодари на своите читатели от Филипините. Сега писателят е на турне във Филипините, като промотира последната си книга „The First Phone Call from Heaven“.

Мич Албом е американски писател, журналист, сценарист и музикант, роден през 1958 г. От негови книги са продадени над 35 милиона копия в цял свят. Преди да стане писател, Албом прави име в спортната журналистика. Българският читател го познава от творби като „Вторници с Мори“, „Още един ден“, „Човекът, който измерваше времето“ и др.

Книги от Мич Албом тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uni

Списъкът на Шиндлер – още жертви и прекършени съдби

Книгата излиза преди 41 години и се превръща във феномен Бестселърът, който се превърна успешно …