Начало / България / Милен Русков и Александър Секулов гостуват в „Хеликон-Бургас”

Милен Русков и Александър Секулов гостуват в „Хеликон-Бургас”

Писателите Милен Русков и Александър Секулов ще гостуват в Бургас. На 24 февруари, понеделник,  от 17 ч те ще се срещнат със своите почитатели в книжарницата на „Хеликон” в крайморския бряг – ще отговарят на въпроси и ще раздават автографи.

Литературната среща се очаква с голям интерес, защото от 19 ч в зала „Опера” на Държавната опера ще се играе „Възвишение“ на Милен Русков. Постановката е по едноименния му роман. Спектакълът е номиниран за наградата „Икар” за режисурата на Иван Добчев и за актьорския дебют на Красимир Василев. Драматизацията е дело на Александър Секулов и Иван Добчев, а представлението е в репертоара на Пловдивския драматичен театър. Сюжетът се върти около четата на Димитър Общи преди и след обира на турската хазна в Арабаконак. Постановката се придържа към автентичния език в романа на Русков, който е написан на стилизиран възрожденски говор.

Миналата година романът „Възвишение“  получи Националната литературна награда „Елиас Канети“ . През 2012 г. книгата беше отличена и с наградите „Златен век” на министерството на културата и „Христо Г. Данов”.

Книгите на Милен Русков тук

Книгите на Александър Секулов тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …