Начало / Свят / Кориците на успешните биографии са почти еднакви

Кориците на успешните биографии са почти еднакви

Най-успешните биографии имат сходни корици, според Нилс Крузе от германското списание “Щерн”. Тайната е в портрета в едър план, често брадичката подпряна с лява ръка, тъмният фон и надписът в червено. С такъв дизайн не може да се сбърка.

Журналистът сравнява титулните страници на най-известните биографични книги през последните години. Това са документалните изследвния за Стив Джобс, Нелсън Мандела, Герхард Шрьодер, Владимир Путин, Пеп Гуардиола, германските звезди Дитер Болен и Томас Андерс, бившата президентска съпруга Бетина Вулф, министърът Пер Щайнбрюк.

Биографиите на Джобс, Мандела и Шрьодер са с почти идентични кориции – черно-бял или цветен портрет в анфас, ръка на брадичката, очите на героя пронизват читателя. При Путин ръката липсва, но пронизващият поглед заковава вниманието заедно с аления надпис на заглавието. Малко по-различна е снимката на Бетина Вулф, снимана в гръб с извита глава – намек за разкритията, които се съдържат в книгата.

Въпреки различните вариации дизайнерите на кориците очевидно са напипали успешната формула, установява журналистът от “Щерн”. Продажбите доказват твърдението му.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …