Начало / Свят / Италианец твърди, че той е вдъхновението за главния герой на „Петдесет нюанса сиво“

Италианец твърди, че той е вдъхновението за главния герой на „Петдесет нюанса сиво“

Алесандро Прото, агент на недвижими имоти, твърди, че персонажът от „Петдесет нюанса сиво“ Крисчън Грей, е базиран именно на него, съобщи yourmovies.com.au. 39-годишният италианец заяви, че прекарал с авторката на еротичния бестселър Е Л Джеймс няколко дни в Италия през 2010 г. Тогава той я развеждал из богаташки къщи, за да може тя да види този тип домове и да пише за тях.

Прото казва: „Фирмата на Грей се нарича „Грей Ентърпрайз Холдинг“. Моята е „Прото Организейшън Холдинг“. Когато се запознах с Джеймс, карах „R8 Audi“, подобно на неговото „R8 Audi Spyder“. Моят офис също е на последния етаж в сградата. Когато започнах, нямах нищо и затова за мен последният етаж е метафора за връх, постижение, успех. Крисчън Грей не обича да говори с журналисти. Затова изкуствено създава мистерия около себе си. Аз съм по същия начин“.

Като се има предвид последното изречение, разкритието на Прото е парадокс. Той обаче отбелязва, че сексуалните сцени в книгата нямат нищо общо с него.

„Всичко свързано със садомазо, е плод на нейното въображение, уверявам ви. Аз съм традиционалист, що се отнася до секса, не си падам по подобни фантазии“.

 

„Петдесет нюанса сиво“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …