Начало / България / „Егмонт“ пуска серия романтични романи, най-новият роман на Шафак излиза през юни

„Егмонт“ пуска серия романтични романи, най-новият роман на Шафак излиза през юни

Три големи издателски проекта стартира „Егмонт-България“ тази година, съобщи Велизара Добрева – изпълнителен директор на издателството, на дискусия за развитието на пазара на книги в България.

Отново ще бъде публикувана българска литература, като началото е с новия роман на популярната писателка Людмила Филипова. Досега авторката на „Аномалия“, „Анатомия на илюзиите“ и др. успешни книги беше издавана от „Сиела“. Новият роман трябва да излезе в навечерието на 24 май.

„Този роман ще се нуждае от подкрепата на българските читатели, за да си спомним нещо важно. За да го превърнем отново в сила в тези объркани времена.“, сподели Филипова.

„Егмонт“ ще популяризира и творби от български автори. Стартът отново е с книга на Филипова. Романът й „Антихтонът на Данте“ е преведен на английски и ще бъде представен на Лондонския панаир на книгата през април.

Издателство ще пусне и романтична поредица за жени.

В края на февруари излиза романът на Джон Грийн „Множеството Катрини“, а през юни най-новият роман на Елиф Шафак  – „The Dome Maker“, ще бъде в ръцете на почитателите на най-четената авторка в България.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …