Начало / Любопитно / „Кървави белези“ от Саймън Бекет (анотация)

„Кървави белези“ от Саймън Бекет (анотация)

Майсторът на трилъра се завръща с история, която сграбчва. Като челюстите на капан!

 

Трябва да се махна от колата…

Да избягам далеч от кръвта…

Да навляза навътре в гората…

Правя крачка напред и нещо захапва крака ми. Болката ме поваля на колене. Чифт черни полукръгли зъбци са стиснали лявото ми стъпало.

–––––

Шон бяга. Бяга от Лондон, от спомените, от изцапаната с кръв кола, която е оставил някъде във Франция. Но острите челюсти на капан захапват крака му и слагат край на бягството. Спасяват го две сестри. Фермата, в която живеят, е уединена и тиха. Идеалното убежище. Шон решава да остане и… капанът щраква отново, този път невидим. Всички тук пазят тайни, надрали живота им като кървави белези…

Арно – собственикът на фермата, е избухлив саможивец, настроил всички съседи срещу себе си. Охранява земите си с пушка и капани и проявява открита привързаност единствено към своите прасета и малкия си внук Мишел. Матилде –майката на Мишел, отказва да коментира къде е баща му. Гретхен – по-малката сестра на Матилде е плашещо красива и истински плашеща със своята склонност към внезапна агресия, която после сякаш изтрива от паметта си.

Умело редувайки случващото се във фермата със спомените на Шон за събитията в Лондон, Саймън Бекет оплита читателя във все по-напрегната и мрачна история, която оставя без дъх. Романът се плъзга през серията тъмни тайни на героите си, за да разкрие дълбоките въпроси под тях – въпроси за изборите, които правим, за реалностите, в които избираме да живеем, и за жертвите, на които сме готови за хората около нас.

Написан брилянтно, първият самостоятелен роман на Бекет след Хрониките на Дейвид Хънтър е класически трилър, който грабва още от първата страница и държи в напрежение до неочаквания финален обрат.

 

За автора

Учител по испански, барабанист, разследващ журналист – Саймън Бекет е черпил житейски опит от различни сфери на живота, преди да приеме предизвикателството на перото и да нагази в дълбоките води на криминалния трилър. В основата на романите на младия талант са залегнали записките му по време на назначенията му към полицията – акции по залавяне на наркотрафиканти, обискиране на бордеи, престрелки и най-вече времето, прекарано в знаменитата Ферма за трупове.

Така се ражда идеята за нестандартния му герой с интригуващ характер – Дейвид Хънтър, чиито разследвания и разкрития са преведени на 20 езика. В „Кървави белези” Бекет представя нов герой и нова история, които не само покриват високите очаквания, поставени от „Хрониките на Дейвид Хънтър“, а и печелят нови читатели.

„Кървави белези“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …