Начало / Свят / Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Ребека Рубин е осъдена на 5 години затвор, глоба и да чете книгите на  Малкълм Гладуел. Присъдата беше произнесена от съдия Ан Айкен в Портланд, съобщи „Гардиън“.

Рубин е краен защитник на правата  на животните и околната среда и беше обвинена в много палежи и опити за палежи в периода 1997–2001 г. Обвиненията си тя получава през 2006 г., а в края на 2012 г. сама се предава на властите. В защитно писмо Рубин обяснява на съдията, че когато е започвала крайните си дейности, е била дете, повлияно от книги като „Паяжината на Шарлот“ и „Beautiful Joe“, в центъра на които са низвергнати животни.

Въпреки това екстремистката бе осъдена на затвор за прегрешенията си в миналото. Освен това тя трябва да плати 13 милиона долара и да положи 200 часа обществено полезен труд. В присъдата още се казва, че книгата на Гладуел „Давид и Голиат“ „ще я научи, че може да протестира срещу несправедливите за нея системи и без насилие“. В произведението си Гладуел обръща внимание на това колко напред могат да стигнат аутсайдерите, като се базира на библейската история за Давид и Голиат. „Осмелете се да бъдете Давид“ е в посланието на произведението.

Книги от Малкълм Гладуел тук

„Паяжината на Шарлот“ тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …