Начало / Свят / Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Ребека Рубин е осъдена на 5 години затвор, глоба и да чете книгите на  Малкълм Гладуел. Присъдата беше произнесена от съдия Ан Айкен в Портланд, съобщи „Гардиън“.

Рубин е краен защитник на правата  на животните и околната среда и беше обвинена в много палежи и опити за палежи в периода 1997–2001 г. Обвиненията си тя получава през 2006 г., а в края на 2012 г. сама се предава на властите. В защитно писмо Рубин обяснява на съдията, че когато е започвала крайните си дейности, е била дете, повлияно от книги като „Паяжината на Шарлот“ и „Beautiful Joe“, в центъра на които са низвергнати животни.

Въпреки това екстремистката бе осъдена на затвор за прегрешенията си в миналото. Освен това тя трябва да плати 13 милиона долара и да положи 200 часа обществено полезен труд. В присъдата още се казва, че книгата на Гладуел „Давид и Голиат“ „ще я научи, че може да протестира срещу несправедливите за нея системи и без насилие“. В произведението си Гладуел обръща внимание на това колко напред могат да стигнат аутсайдерите, като се базира на библейската история за Давид и Голиат. „Осмелете се да бъдете Давид“ е в посланието на произведението.

Книги от Малкълм Гладуел тук

„Паяжината на Шарлот“ тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …