Начало / Свят / Първата книга за Едуард Сноудън излиза през февруари

Първата книга за Едуард Сноудън излиза през февруари

Първата книга, която ще разкаже в детайли историята на Едуард Сноудън, ще излезе на англоезичния книжен пазар през февруари, съобщи nydailynews.com. Тя ще бъде озаглавена „The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” и е дело на признатия кореспондент на „Гардиън”, Люк Хардинг. Творбата, издавана от „Vintage Books”, ще бъде в книжарниците от 11 февруари, едновременно на хартиен и електронен носител.

Книгата ще разказва как Сноудън се превърна от важен служител на Националната агенция по сигурността в САЩ, който живее с приятелката си в Хавай, в човек, който бяга постоянно и разкрива държавни тайни. Произведението ще покаже хронологията на събитията, свързани с разкритията на Сноудън.

Смята се, че разкритията на Едуард Сноудън са най-голямото изтичане на информация в модерната история. Глен Грийнуолд – журналистът, на когото Сноудън даде първите данни за следенето на гражданите, осъществявано от Националната агенция по сигурността в САЩ – също ще публикува своята версия в книга. Неговото произведение ще излезе през март.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

961e2c5b-28f4-41bb-9d9e-f2730a5eea3c

Писатели от Шри Ланка, Южна Африка и Сомалия са в краткия списък за „Букър”

Считаният за фаворит Казуо Ишигуро обаче отпадна Сред шестимата финалисти присъстват двама автори, които вече …