Начало / Свят / Първата книга за Едуард Сноудън излиза през февруари

Първата книга за Едуард Сноудън излиза през февруари

Първата книга, която ще разкаже в детайли историята на Едуард Сноудън, ще излезе на англоезичния книжен пазар през февруари, съобщи nydailynews.com. Тя ще бъде озаглавена „The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” и е дело на признатия кореспондент на „Гардиън”, Люк Хардинг. Творбата, издавана от „Vintage Books”, ще бъде в книжарниците от 11 февруари, едновременно на хартиен и електронен носител.

Книгата ще разказва как Сноудън се превърна от важен служител на Националната агенция по сигурността в САЩ, който живее с приятелката си в Хавай, в човек, който бяга постоянно и разкрива държавни тайни. Произведението ще покаже хронологията на събитията, свързани с разкритията на Сноудън.

Смята се, че разкритията на Едуард Сноудън са най-голямото изтичане на информация в модерната история. Глен Грийнуолд – журналистът, на когото Сноудън даде първите данни за следенето на гражданите, осъществявано от Националната агенция по сигурността в САЩ – също ще публикува своята версия в книга. Неговото произведение ще излезе през март.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …