Начало / Любопитно / „Приказки любими в рими“ от Леда Милева и Любомир Николов (анотация)

„Приказки любими в рими“ от Леда Милева и Любомир Николов (анотация)

Новото луксозно издание за най-малките на събира в едно незабравимите стихове на Леда Милева и новите римувани шедьоври на Любомир Николов.

Един американски писател беше казал, че стиховете са като вечен графит върху сърцето на всеки човек. Важи с особена сила за стиховете, които научаваме като деца, защото те остават с нас завинаги.

Зайченцето бяло
цял ден си играло
в близката горичка
със една сърничка.

Поколения българи не могат да си представят детството без тази песничка и пазят топъл спомен за вълшебните стихчета на незабравимата Леда Милева.
Днес, почти година след като се разделихме с поетесата, с тях започва поредното ново детско приключение, защото именно „Зайченцето бяло“ слага началото на „Приказки любими в рими“.
Луксозното издание с твърди корици и прекрасни илюстрации събира „Зайченцето бяло“ и „Работна мецана“ с новите шедьоври на Любомир Николов. Специално за „Приказки любими в рими“ известният писател и преводач на „Властелинът на пръстените“ преразказва в стихотворна форма някои от най-популярните български и световни приказни класики като „Белоснежка и Червенорозка“, „Красавицата и Звяра“ и „Тримата братя и златната ябълка“.
Облечени в прекрасните илюстрации на Стелияна Донева, Христо Димитров и Георги Марков, римуваните истории от „Приказки любими в рими“ носят усмивки на децата днес, за да се превърнат неусетно в щастливи спомени утре.

„Приказки любими в рими“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …