Начало / Свят / Джордж Клуни и Мат Деймън блестят в адаптация на „Пазители на наследството“ от Робърт Едсел

Джордж Клуни и Мат Деймън блестят в адаптация на „Пазители на наследството“ от Робърт Едсел

В кината в САЩ предстои да излезе филмът по нехудожественото произведение на Робърт Едсел, „Пазители на наследството“. Едноименната прожекция е режисирана от Джордж Клуни, а освен самия той, в актьорския състав са още Мат Деймън, Джон Гудман, Бил Мъри, Кейт Бланшет и др. Световната премиера на адаптацията на книгата на Едсел е на 7 февруари. По кината у нас филмът трябва да тръгне от 21 февруари.

Действието се развива по време на Втората световна война. Адолф Хитлер унищожава най-различни произведения на изкуството. Група историци и музейни уредници се обединяват, в опит да спасят Европа от разрушаването на хиляди години културна история. Творбата проследява 11 месеца от тяхната невъзможна мисия.

Робърт Едсел е американски писател и бизнесмен, роден през 1956 г. Той е автор на нехудожествените творби „Пазители на наследството“ и „Saving Italy: The Race to Rescue a Nation’s Treasures from the Nazis“. Едсел е основател и президент на фондацията „Monuments Men Foundation“, чиято цел е опазване на произведения на изкуството. Именно тази фондация предоставя два фотографски албума с доказателства затова как Третият райх е унищожавал културни богатства, за което получава Национален медал за хуманитарни науки през 2007 г. от тогавашния президент на САЩ Джордж Буш.

Трейлър на филма тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1555177023_230_0_2962_2048_1920x0_80_0_0_0efdb00fd79b76b37316b558c504bc31

Червеният площад стана огромна книжарница

Книжен фестивал радва московчани Наречен е точно на името на площада и се провежда през …