На фокус
Начало / България / „Сянката на чинара” – продължението на „Време да убиваш”, излиза до дни на български

„Сянката на чинара” – продължението на „Време да убиваш”, излиза до дни на български

Три месеца след като на англоезичния пазар излезе „Sycamore Row” – продължението на култовия роман на Джон Гришам, книгата ще бъде в родните книжарници. „Сянката на чинара”, издание на „Обсидиан”, ще бъде достъпна от 24 януари.  

„Време да убиваш” е първата книга на Гришам. Тя е публикувана през 1989 г. Разказва за младия адвокат Джейк Бриганс, който защитава в съда чернокожия Карл Лий Хейли, убил двама бели, изнасилили и пребили дъщеря му.
В продължението на историята Джон Гришам ни връща в съдебната зала на Клантън, щата Мисисипи. Джейк Бриганс пак е въвлечен в ожесточен процес, който ще накара жителите на окръг Форд да се изправят пред собствените си расови предразсъдъци.

Джон Гришам е роден в Джоунсбъроу, щата Арканзас. Има 4 братя и сестри. Баща му работи в строителството, а майка му е домакиня. Семейството често се мести, докато накрая през 1967 г. се установяват в Саутхейвън, Мисисипи, където Гришам завършва гимназия.  Насърчаван от майка си, чете много книги, като любимият му автор е Джон Стайнбек. През 1977 г. се дипломира в щатския университет в Мисисипи. Докато учи там, започва да си води дневник, който по-късно много му помага за писането на романи. Завършва право в Мисисипи през 1981 г. В университета авторът започва да се интересува от наказателно и гражданско право. Практикува в Саутхейвън, където поема предимно случаи от гражданското и наказателното право, но без да впечатлява. Днес Гришам е сред най-високотиражните съвременни писатели.

Свързани заглавия

Писмо на Джон Гришам до читателите на lira.bg
Излезе продължението на „Време да убиваш” от Джон Гришам
Гришам си връща върховата форма с продължението на „Време да убиваш”

Джон Гришам пише продължение на „Време да убиваш”
Голямата грешка на Джон Гришам
Гришам продължава поредицата за Теодор Буун
Джон Гришам: Вярвам, че винаги ще има печатани книги
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”

 „Време да убиваш” тук

„Сянката на чинара”  тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …