Начало / Свят / Хилари Мантел сменя жанра, ще пише разкази

Хилари Мантел сменя жанра, ще пише разкази

След успеха с историческите си романи, Хилари Мантел ще пробва късмета си в друг жанр – този на краткия разказ, съобщи „Гардиън“. Следващата й книга ще бъде „The Assassination of Margaret Thatcher“ – сборник със съвременни разкази, който ще излезе през септември тази година, едновременно в Обединеното кралство, САЩ и Канада. Произведението ще акцентира върху мнението на Мантел за моментното състояние на Англия и е вдъхновено от Маргарет Тачър.

Така известната писателка ще тества търпението на своите фенове, които с трепет чакат „The Mirror and the Light“ – последната част от нейната супер успешна трилогия за династията на Тюдорите, включваща книгите „Вълци“ и „Доведете труповете“. Историческите романи, публикувани съответно 2009 и 2012 г., донесоха два „Букър“-а на авторката, както и други престижни награди.

Преди Мантел е казвала, че възнамелява да завърши „The Mirror and the Light“ през 2014 г. Може би в крайна сметка чакането няма да е толкова дълго.

Хилари Мантел е британска писателка, родена през 1952 г. Тя е първата жена, която е печелила „Букър” два пъти. Тя пише исторически романи. Известна е най-вече с бестселърите си „Вълци“ и „Доведете труповете“, които са достъпни и в родните книжарници.

Книги от Хилари Мантел тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …