Начало / Свят / Хилари Мантел сменя жанра, ще пише разкази

Хилари Мантел сменя жанра, ще пише разкази

След успеха с историческите си романи, Хилари Мантел ще пробва късмета си в друг жанр – този на краткия разказ, съобщи „Гардиън“. Следващата й книга ще бъде „The Assassination of Margaret Thatcher“ – сборник със съвременни разкази, който ще излезе през септември тази година, едновременно в Обединеното кралство, САЩ и Канада. Произведението ще акцентира върху мнението на Мантел за моментното състояние на Англия и е вдъхновено от Маргарет Тачър.

Така известната писателка ще тества търпението на своите фенове, които с трепет чакат „The Mirror and the Light“ – последната част от нейната супер успешна трилогия за династията на Тюдорите, включваща книгите „Вълци“ и „Доведете труповете“. Историческите романи, публикувани съответно 2009 и 2012 г., донесоха два „Букър“-а на авторката, както и други престижни награди.

Преди Мантел е казвала, че възнамелява да завърши „The Mirror and the Light“ през 2014 г. Може би в крайна сметка чакането няма да е толкова дълго.

Хилари Мантел е британска писателка, родена през 1952 г. Тя е първата жена, която е печелила „Букър” два пъти. Тя пише исторически романи. Известна е най-вече с бестселърите си „Вълци“ и „Доведете труповете“, които са достъпни и в родните книжарници.

Книги от Хилари Мантел тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …