Начало / Любопитно / Тийнейджърски романи, които са толкова добри, колкото са и популярни

Тийнейджърски романи, които са толкова добри, колкото са и популярни


Често се случва тийнейджърски романи да окупират челните позиции в бестселър листите. Тези книги обаче са критикувани, че нямат истинска литературна стойност. Представяме ви няколко младежки произведения, които според редакцията на сайта huffingtonpost.com са не само популярни, но и качествени.

„Легендата Кн. 1“ от трилогията „Легендата“ от Мари Лу. Интригуващ трилър за постапокалиптичен Лос Анджелис. Книгата се чете бързо, а героите са завладяващи.

„Делириум“ от Лорън Оливър. Отново постапокалиптична творба. В книгата на Оливър, любовта е обявена за болест, а учените са открили лек срещу нея. Главната героиня обаче се влюбва в момче от нейния град и следва поредица от обрати в сюжета.

„Грозните“ от Скот Уестърфийлд. Тази фантастична книга ни изправя пред въпроса за избора между личностно щастие и правилното решение. Финалът е изключително шокиращ.

„Даровита“ от Кристин Кашор. Това е дебютният роман на Кашор. Той разисква теми като идентичност, автентичност и анатомия. Книгата е преведена на над 30 езика.

„Подборът“ от Али Конди. Още една книга за конформизма, подчинението на системата и личния избор. Комбинация между романтика и научна фантастика.

„Дивергенти“ от Вероника Рот. Книга за избора и отговорностите, които понякога младите хора трябва да поемат. Това е първата част от едноименната трилогия на Рот.

„Град от кости“ от поредицата „Реликвите на смъртните“ от Касандра Клеър. Мрачна фентъзи поредица, в която хората се изправят срещу зъл вид. В книгата има романтични и еротични елементи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …