Начало / Критика / Джон Грийн към начинаещите писатели: Не го правете за пари!

Джон Грийн към начинаещите писатели: Не го правете за пари!

Джон Грийн е един от най-нашумелите писатели в последно време, след като последната му книга „Вината в нашите звезди“ се превърна в един от бестселърите на миналата година. В своя канал в „YouTube“, „vlogbrothers“, Грийн е публикувал видео, в което дава съвети на тези, които искат да се захванат с писане. Представяме ви откъс от клипа на автора на „Хартиени градове“, публикуван в brainpickings.org.

Грийн казва:

„Всеки един ден получавам имейли от начинаещи писатели, които искат от мен съвет. Ето единственият съвет, който мога да дам: Не го правете за пари, защото никога няма да спечелите достатъчно. Не го правете, за да станете известни, защото никога няма да станете достатъчно известни. Правете го като подарък за хората – и работете здраво за тези подаръци, с надеждата, че хората ще ги забележат и ще ги харесат. Може би те ще забележат колко упорито сте работили, а може би няма. Ако не забележат, знам, че е много обезсърчаващо. Но в крайна сметка, това не променя нищо, защото вашият ангажимент не е към хората, на които правите подаръци, а към самия подарък“.

Джон Грийн е американски писател, роден през 1977 г. Автор е на 5 книги. Най-популярните му произведения са „Къде си, Аляска?”(2005 г.) , „Хартиени градове” (2008 г.) и „Вината в нашите звезди” (2012 г.), които са преведени и на български език. Със своя брат Ханк води и видеоблога „vlogbrothers” в „YouTube”.

Свързани заглавия
Джон Грийн за агресията в училищата

Джон Грийн: Плаках докато писах „Вината в нашите звезди”

Книги от Джон Грийн тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …