Начало / Свят / Биография на Антоан дьо Сент-Екзюпери излиза това лято

Биография на Антоан дьо Сент-Екзюпери излиза това лято

Биография на Антоан дьо Сент-Екзюпери ще излезе на англоезичния книжен пазар това лято, съобщи thebookseller.com. „The Pilot and the Little Prince: The Life of Antoine de Saint-Exupéry”  от Питър Сис ще бъде в американските книжарници през май. В Обединеното кралство книгата ще излезе на 3 юли. Творбата, която ще бъде публикувана от издателство „Pushkin”, ще отбележи 70-годишнината от изчезването на известния писател.

Книгата е насочена повече към по-малките читатели. Тя ще бъде издадена от детския отдел на издателската къща. Екзюпери изчезва през 1944 г. Той излита от Корсика за разузнавателен полет и не се връща. Има най-различни слухове, свързани с неговата смърт – както че е загубил контрол над самолета, така и че е свален от германската артилерия.

Антоан дьо Сент-Екзюпери е френски писател и авиатор, роден през 1900 г. Известен е с философската си детска творба „Малкият принц”, което е може би най-популярното детско произведение. Неговата форма и жанр няма аналог. Други негови книги, преведени на български, са: „Южна поща”, „Земята и хората”, „Нощен полет” и др. Изчезва на 31 юли 1944 г.

Свързани заглавия
Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг
Откриха музей на Екзюпери в Русия
„Малкият принц“ вдъхнови цяла космическа индустрия
Франция отбелязва 70-та годишнина на „Малкият принц“
„Малкият принц” навършва 70

Книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …