Начало / Свят / Джон Грийн стана спонсор на футболния отбор „Уимбълдън”

Джон Грийн стана спонсор на футболния отбор „Уимбълдън”

Футболен клуб „Уимбълдън” (известни и като „Доновете”) обяви, че си е осигурил сделка за спонсорство  със световноизвестния писател  Джон Грийн . Авторът на бестселърите „Хартиени градове“, „Вината в нашите звезди“ и „Къде си, Аляска?“ е страстен почитател на лондонския отбор, отбелязва sportsmole.co.uk.

Досега Грийн се смяташе, че  е само фен на играта FIFA. Пред официалния сайт на „Уимбълдън” той казва:

„По принцип това е най-добрият футболен отбор в света и аз искам да му помогна да останете във футболната лига”.

В момента отбора рита в четвъртото ниво на английския футбол.

 “ Това е една от най-интересните и уникални сделки за спонсорство , в които сме били замесени.  Това показва какво глобално влияние има футболен клуб „Уимбълдън”. Ние с нетърпение очакваме да работим с Джон по много бъдещи проекти”, споделя  Айвър Хелър , търговски директор на клуба.

Футболен клуб „ Уимбълдън” е създаден през 1911 като „Уимбълдън Олд Сентрълс“. От 1905 г. насам клубът е известен само като „Уимбълдън“ (с изключение на 1910, когато се нарича „Уимбълдън Бъроу“). Отборът прекарва по-голямата част от историята си в долните дивизии, преди да се издигне до нивото на най-добрите отбори в английският футбол в края на 70-те и 80-те години на миналия век. През 1988г. „Уимбълдън” побеждава „Ливърпул” на финала за ФА Къп и става единственият отбор в страната, носител на професионалата ФА Къп и Аматьорската ФА Къп (от 1963). Това не е постигано от нито един друг отбор досега.
През 2003 г., след продължилата финансова администрация, и неспособността на клуба да плати своите дългове от 20 милиона паунда, той е продаден на предприемача Пийт Уинкълман и премества своята дейност в град Милтън Кийнс, Бъкингамшир. Следващата година клубът сменя цветовете и емблемата си и се преименува на „Милтън Кийнс Донс”. През 2007 г. Футболната Асоциация изисква от новоучредения клуб футболните отличия на „Уимбълдън” да бъдат върнати в лондонския район „Мъртън”, домът на новосъздадения клуб „Уимбълдън”. Сега отборът е собственост на феновете му.

Свързани заглавия
Джон Грийн за агресията в училищата
Джон Грийн: Плаках докато писах „Вината в нашите звезди”

Книги от Джон Грийн тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …